Skip to content

Over het algemeen kun je zeggen dat de introductie van computers en het internet het leven heeft veraangenaamd. De informatie revolutie van de twintigste eeuw heeft ervoor gezorgd dat miljarden mensen hun horizon exponentieel konden verbreden. Burgers en werkenden gingen opeens vissen in een vijver van wereldformaat, keuzevrijheid werd ongelimiteerd en hun handelingsperpectieven eindeloos.

mission

En toch: zonder automatisering waren we reddeloos verloren. Want de schaduwkant van deze grote sprong voorwaarts is dat mensen verstrikt raken in de hoeveelheid te verwerken informatie. Veel werknemers geven aan dat ze overspannen dreigen te worden van de grote hoeveelheid repeterende arbeid en digitale commando’s. De oplossing klinkt bijna paradoxaal: robotisering moet ons de regie over ons (werkzame) leven weer teruggeven.
Daarom is RPA -Robotic Process Automation - volgens ons een zeer welkome ontwikkeling.

 

Met een klein en nogal divers team willen we proberen een bijdrage te leveren aan het ‘ontzorgen’ van professionals, zodat ze hun tijd en talent weer aan nuttige zaken kunnen besteden. Benieuwd naar onze Missie en Visie?

 

 


Het Team

jean-louis

Jean-Louis Colen
RPA-deskundige & Process expert met internationale ervaring

roelf

Roelf van Til
Journalist-filmmaker gericht op maatschappelijke innovaties

twumi

Twumi Weterings
Informatica en Economie - veelzijdige ‘doener’

Fotografie door Frank Jansen ©

Meer over Jean-Louis

Jean Louis Colen was in het verleden als business manager betrokken bij grote technologische innovaties, zoals de introductie van nieuwe telecommunicatie apparatuur, de aanleg van glasvezel  netwerken en de telecom- en energietransitie. Als bedrijfskundig ingenieur heeft hij zijn sporen verdiend op het gebied van  marketing, sales en op het gebied van procesoptimalisatie met de implementatie van Lean en Six Sigma projecten.

Voor één van de belangrijkste Europese energie aanbieders verzorgt Jean Louis momenteel de implementatie van RPA in Nederland, Zweden en Duitsland. Nadat hij op de werkvloer zag wat dit aan verbeteringen voor bedrijf en medewerkers met zich mee brengt, ontstond het idee om via een onafhankelijk platform deze nieuwe snel ontwikkelende technologie toegankelijker te maken voor de Nederlandse markt.

Meer over Roelf

Roelf van Til is filmmaker-journalist, en produceerde in de eerste twee decennia van zijn werkzame leven eindeloos veel onderwerpen voor Hilversumse actualiteitenrubrieken. Met “Nederland 4” en “New Energy TV” was hij één van de eersten die het internet ontdekte als platform voor video, nog jaren voordat YouTube werd opgericht. Op dit moment geeft hij met het video kanaal “Cool Down the Planet” vorm aan zijn ambities om op internationale schaal een bijdrage te leveren aan de verduurzaming. Roelf ziet RPA als een nuttig instrument ter verhoging van het persoonlijk geluk.

Meer over Twumi

Twumi Weterings is allesbehalve het stereotype student informatica, die zich terugtrekt in een bestaan achter het computerscherm. Het volgen van een aantal economie-gerichte vakken zegt al genoeg: hij combineert de kunst van het programmeren en automatiseren het liefst met de praktijk van het ondernemen. Via een stage bij Vattenfall is Twumi in aanraking gekomen met Robotic Process Automation. Hij is ervan overtuigd dat RPA de wereld op een positieve manier gaat veroveren, en ziet de invoering ervan als een uitdagende puzzel.


Gastbloggers

Cemille

Cemile Demirci-Kalayci
Robotic Process Automation Developer (RPA) bij Alliander

Wendy Braem-Baptist
Senior Robotics Process Developer bij Alliander